Следвайте Гласове в Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси

...
Следвайте Гласове в Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси
Коментари Харесай

ДПС след срещата с контактната група: Отявлени привърженици сме на парламентарната република, не на президентската

Следвайте " Гласове " в 
Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси организираха среща с представители на парламентарната група на Движение за права и свободи в зала „ Запад “ в Народното събрание.

" Благодарим ви за това да можем да бъде дружно в един правилен, почтен и откирт разговор - подобен, какъвто желаеме да забележим в Народното събрание и в партийните централи. Благодарим авансово за правилния диалог, в който ще търсим съответни решения ", обърна се Плевнелиев към Движение за права и свободи. 
" За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за разговор. Самият факт, че първата политическа мощ избра вас за тези диалози е задоволително явен знак, който ние разчитаме по този начин - в тези комплицирани времена отговорността ни пред народа за това да се излезе от рецесията е огромна. Вторият знак, който разчитаме с вашето наличие, е това, че държавното управление, което би трябвало да формираме в изискванията на война, нашата преданост в организациите, в които членуваме, би трябвало да бъде изведена пред скоби. Идваме с тази настройка и благодарим да поканата ", отговори Йордан Цонев. 

" Ние казахме, че сме за това да търсим благоприятни условия за сформиране на идейно-хомогенно евроатлантическо болшинство ", съобщи Йордан Цонев след срещата. 
" Много държах да разбираем и добре обяснихме на договарящите, че не е самоцелно търсенето на такава коалиция и изразихме своето отчаяние, че в българския парламент от 7 партии, 4 са с очевидно изразена проевропейска и пронатовска идеология и тези партии имат 173 депутата и със измислени аргументи, съгласно нас, безусловно измислени, тъй като в случай че корупцията е проблем, тя е проблем за целия Европейски съюз. Но корупцията не я показват политиците, а правосъдните органи ", безапелационен бе Цонев. 

Той изясни, че на срещата също е показан планът за конситуционна промяна на Движение за права и свободи от предходната година. " Бяха извънредно озадачени и господин президентът Плевнелиев и господин Паси, че такова нещо въобще не е артикулирано. Даже споделиха, че това е същинската правосъдна промяна ", добави Йордан Цонев. 
" Нашата позиция е, че решаването на проблемите на хората, с което би трябвало да се заемем, минава през решение на политическата рецесия. Решаването на политическата рецесия минава през сформиране на болшинство и държавно управление. Ние считаме, че това болшинство би трябвало да е евроатлатнтическо, тъй като там се намират инструментите, с които можем да решим сигурността и икономическите проблеми ", съобщи Цонев. 
На срещата е обсъждано и влизането на България в Еврозоната, сподели още Цонев.
" Категоричното си единодушие изразихме. Нашата позиция от десетилетие е такава, че ние би трябвало да станем членове на еврозоната, тъй като това носи единствено позитиви ", съобщи още депутатът от Движение за права и свободи. 
" Не сме последователи на президентска република. Ние сме последователи на парламентарна република и то отявлени последователи ", безапелационен бе Цонев в отговор на журналистически въпрос.

" Тук въпросът е по-широк имаме ли доверие в изборния развой. Движение за права и свободи няма доверие. След всичко, което се случва с машините, сорс кодове, надзор. Движение за права и свободи няма доверие в изборния развой, който се реализира с тези машини по този метод ", съобщи Цонев на въпрос за връщането на хартиената бюлетина. 
 

 
Източник: dariknews.bg
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР